“Ik kijk, ik luister, ik glimlach
Ik ontspan, ik adem, ik lach
ik voel, ik leef
ik beleef Yoga”

Senioren yoga, hoe en waarom?

Yoga past werkelijk bij elke leeftijd. De beperking van leeftijd is een typisch westerse gedachte die onze mogelijkheden eerder beknot. In het Oosten staat immers geen leeftijd op Yoga. Het doet er niet toe of je stijf of wat soepeler bent, of je gezond of wat minder gezond bent. In Yoga gaat het niet om prestaties, wel om het vinden van jouw eigen vitaliteit en algemene gezondheid. Yoga ondersteunt immers zowel ons fysiek, mentaal als emotioneel welzijn.

In onze yogales leer je opnieuw genieten

Ontspannen lichaamsbeweging is, zeker op latere leeftijd,  erg belangrijk en kan preventief werken bij verschillende aandoeningen. Stap voor stap nemen we je mee in oefeningen in staande, zittende en liggende positie. Je beoefent Yoga geheel op jouw eigen ritme  en binnen jouw mogelijkheden. Deugddoende ademhalingsoefeningen leiden ons naar een diepe ontspanningstoestand.

Agenda

Bekijk de activiteiten en lessenreeksen in de agenda

Yoga leidt naar een gezonder, bewuster en gelukkiger leven.

Het is altijd een goed moment om te kiezen voor senioren yoga

Kalm water met lotusYoga als remedie tegen ouderdomsklachten
Of je 60+, 70+ of 80+ bent, het is altijd een goed moment om met yoga te starten of te beoefenen. Immers, onze spiermassa neemt af en vaak bewegen we minder. Je zal een beter evenwicht ervaren, beter concentratievermogen, een vlottere spijsvertering en een betere algemene gezondheid.

Yoga is ideaal bij slaapstoornissen
Slapeloosheid of overmatige slaap hebben de neiging te verergeren bij wat oudere leeftijd. In onze Yoga lessen beoefenen we yoga voor een betere kwaliteit van de slaap. Bepaalde yogaoefeningen hebben een kalmerend effect en ze helpen tevens om spanning los te laten.

Mentale kracht via Yoga
Via het versterken van het parasympatisch zenuwstelsel en een betere ademhaling heeft yoga duidelijk een positieve impact bij angst, overmatige zorgen en piekeren. Yoga is echt een anti-gif tegen depressie.
Yoga zorgt voor een lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid. Het samengaan van deze 3 componenten zorgt voor een lichaam en geest in balans. Het tot rust brengen van de gedachten in combinatie met ademhalingsoefeningen zorgt voor een fysiek en mentaal welzijn.

Yoga als pijnbestrijding
Yogaoefeningen rekken de wervelkolom waardoor zenuwen en tussenwervelschijf meer ruimte krijgen. De rugspieren worden versterkt en we bereiken een betere houding.

Het voelt fijn om wat leniger te worden
Voornamelijk dankzij het voorover buigen, draaibewegingen en strekken van de spieren. De doorbloeding wordt gestimuleerd en we ervaren wat meer bewegingsvrijheid.

Wist je dat de moderne mens slechts een derde van de longcapaciteit benut?
Ademhaling is de basis van yoga. Terecht ! Wanneer we te oppervlakkig ademen missen we levenskwaliteit. In onze yogalessen besteden we veel aandacht aan de weldadige invloeden van een diepe trage ademhaling. Dit leidt tot een lichamelijke en geestelijke ontspanning, innerlijke vrede en rust.

Senioren Yoga 60+ : in groep – privé – zorgcentra of rusthuis

Praktisch

Alle yogamateriaal (inclusief mat) is aanwezig in de studio. Je trekt best gemakkelijk zittende kleding aan. Deze rustgevende yogasessies voor 60-plussers kunnen doorgaan in onze eigen praktijk te Linkhout, aan huis, op locatie of in woon- en zorgcentra.

Liever privé yoga?

Kies voor een sessie van 1u waarin we specifiek toewerken op jouw wens of behoefte.

Ontdek alles over privé yoga

Twijfel niet, kom langs en overtuig jezelf

Meer info ? Contacteer ons nu

Last van nek, rug en schouderklachten ?

Wist je dat je bij ons terecht kan voor een deugddoende shiatsu-massage ? Deze ontspannende massagevorm is uiterst geschikt voor het losmaken van spanningen en blokkades in de zones van nek, rug en schouders.
In shiatsu wordt gebruik gemaakt van de kracht van de aanraking om de pijn te verlichten en om zowel lichaam als geest te helpen ontspannen. Hierdoor kan shiatsu bij vrijwel iedere kwaal een positieve bijdrage leveren, ook bij emotionele klachten. Zelfs zonder kracht is een shiatsu massage bijzonder aanbevolen door de vele helende invloeden.
Geniet van een heerlijke shiatsu massage

Cadeaubon

Onze behandelingen en sessies lenen zich uitstekend om onder de vorm van een origineel cadeau als geschenk te krijgen ! Reken op een hartelijke ontvangst, een deugddoende en verzorgde behandeling of activiteit in een sfeervol kader.

Ontdek onze verwen- en cadeaubonnen

Cadeautip!