OVER ONS

Rony

"

In mijn sportcarrière op hoger niveau vond ik passie, mentale veerkracht, doorzettingsvermogen, succes …. maar lag tevens mijn valkuil. Abrupt werd mijn carrière op 29jr afgebroken. Het leven plaatste me aan de ‘zijlijn’. Mijn lichaam was uitgeput was van een niet aflatende, jarenlange competitieve trainingsgeest.
Overmatige stress ervaarde ik tevens in mijn loopbaan in loondienst. Ik miste de ruimte om inhoudelijk, duurzaam kwalitatief werk af te leveren. Het gemis aan voldoening liet me besluiten dat na 26jr het tijd was voor een nieuwe start in 2008.
Mijn verlangen tot een meer evenwichtige, bevredigende en ontspannen levenswijze bracht me bij Oosterse geneeskunde en macrobiotiek. Opleidingen in YOGA, Life Coaching en  ademhalingstherapie waren inspirerend. Meerjarige cursussen in TAO en tantra zorgden voor verdieping in persoonlijke ontwikkeling. Talrijke retreats in een boeddhistisch klooster waren een verrijking als studie in de werking van onze geest, meditatie en het Tibetaans Boeddhisme.
Als coach en gids op je levenspad haal ik veel voldoening uit het beste in jou naar boven te halen, je te zien groeien en je gezondheid te boosten. Openhartig, humor, enthousiasme, respectvol en authenticiteit weerspiegelen zich doorheen mijn begeleidingen. Als gediplomeerd gezondheidstherapeut blijf ik geboeid Oosterse gezondheidsstromingen bestuderen en me verdiepen in de kunst van een betekenisvol en gelukkig leven. 

De vrijheid van de mens ligt niet in het feit dat hij doen kan wat hij wil, maar dat hij niet hoeft te doen wat hij niet wil. (J. J. Rousseau)

"

Na een achtergrond van vele jaren bedrijfservaring in loondienst, vnl admin functies en management assistente, heb ik na aanhoudende fysieke klachten en latere burn out besloten om het roer om te gooien en me volledig toe te leggen op het begeleiden van mensen.
In 2004 startte ik met shiatsu, mijn eerste opleiding. Daarna volgden aromatherapie, voetreflexologie, stoelmassage en relaxatie. Zelfreflectie en (jaar)cursussen in zelfontwikkeling (energetisch lichaamswerk, meditatie en visualisatie, healing, dans, Tao en Tantra, stem en klank …) gaven me nieuwe inzichten en verdieping in het leven.
Ik ervaar het leven als een boeiende reis, ruimte om nieuwe dingen te leren… tijd om te genieten. Mijn eerste weg was een shiatsu-opleiding. Deze therapie leerde me wat het is om aan te raken en om aangeraakt te worden. Bovendien bracht deze holistische visie mij ook het inzicht dat kijken naar de mens in zijn totaliteit de enige duurzame weg is naar een vreugdevol en gezond leven.
In combinatie met de opleiding tot Professional Coach en Master in Systemisch Coachen kan ik mijn passie tot uiting brengen : mensen op een liefdevolle ondersteunende manier begeleiden, hen inzicht geven in de problematiek en hun mogelijkheden zodat ze (terug) stralend in het leven kunnen staan

Eliane Evieve

Eliane