Rony

Foto RonyOnderweg in mijn 29ste levensjaar gaat het licht uit: mijn intensieve en succesvolle sportcarrière op hoger niveau wordt van het ene op het andere moment abrupt afgebroken … een blokkade in de rechterarm zet het lichaam op non-actief.

Voorafgaand was mijn algemene gezondheid tussen mijn 25 en 29ste alles behalve stabiel.  Ontstekingen allerhande en ziektepatronen volgden elkaar op. Van boordevol actie naar passiviteit : onbegrip, onmacht, emoties … de zoektocht naar antwoorden en oplossingen begon. Pas een hele poos later begreep ik dat mijn lichaam compleet uitgeput was door een niet aflatende trainingsgeest, competitiedrang en mentale belasting. De schreeuw om rust was niet gehoord, de leerschool des te harder. Voor het eerst in mijn leven leerde ik naar mijn lichaam te luisteren. In de rustfases voelde ik de behoefte om mezelf beter te leren kennen. Ik kwam in contact met Oosterse geneeskunde en ontdekte diverse voedingsstrekkingen en diëten. Natuurvoeding en macrobiotiek schonken me vooreerst voelbare vooruitgang !

Opleidingen en cursussen in Yoga, TAO en tantra, dans 5 ritmes en energetisch lichaamswerk bleken een openbaring. Deze nieuwe levenswijze opende een ruimer bewustzijn en duidelijk meer evenwicht. Meerdere verblijven in een boeddhistisch klooster in het buitenland waren telkens een bijzondere ervaring, een ware verrijking als kijk op het leven.

Openhartig, respectvol en authenticiteit weerspiegelen zich vandaag doorheen mijn begeleidingen. Als gediplomeerd gezondheidsconsulent blijf ik me verdiepen in de Oosterse gezondheidsleer en therapiëen. Ik ben docent bij het vormingscentrum Syntra en mutualiteiten, dankbaar dat ik mijn ervaringen dagelijks ten dienste mag stellen van medemensen.