yoga setjeHelaas dienen we elk jaar Yoga deelnemers te wijzen op de gevaren van een yogamat dewelke niet volledig anti-slip is. Dergelijke matjes gaan meteen onderuit wanneer we meer uitgestrekte yogaposities en houdingen aannemen en zijn dus een gevaar voor je gezondheid.

Ook bij stabiliteitshoudingen is het uiterst belangrijk dat je volledig kan vertrouwen op de kwaliteit van je eigen mat. Ze zorgt er immers voor dat je beter je evenwicht bewaart zodat je je tenvolle kan concentreren op de techniek en juiste uitvoering. Daarnaast is één van de kwaliteiten van een geschikte yogamat de gewrichtsvriendelijkheid. Dit criteria is uiteraard van belang voor het verzorgen van pezen, spieren en gewrichten.

Haal dus niet meteen de eerste beste yogamat, maar hou in de gaten dat je wel degelijk vele vele uren doorbrengt op je mat.

Tips voor een geschikte yogamat ? In onze webshop vind je uiterst comfortabele en duurzame yogamatten, meditatiekussens voor optimaal yoga plezier. Een yogamat is persoonlijk, dus ook jouw favoriete kleur ! Bekijk hier ons aanbod.